Gigthandsker fra ReflexWear: En naturlig løsning mod gigtsmerter

gigthandsker

Gigt er en af de mest udbredte kroniske sygdomme i Danmark, og ifølge Gigtforeningen er hele 700.000 danskere berørt af sygdommen. Er du plaget af gigt i håndled og fingre, kan du lindre generne med gigthandsker.

Selvom der findes mange gigtsygdomme og symptomerne kan være meget forskellige, så er mange af dem karakteriseret af smerter, træthed, stive led og en nedsat funktionsevne. Særligt leddegigt viser sig ofte som smerter og hævelser i håndled og fingerled.

Da gigtsygdomme er kroniske, kan de ikke helbredes. Til gengæld er der forskellige ting, du kan gøre for at lindre smerter og indskrænkninger – en af dem er at bruge gigthandsker.

Hvad er gigthandsker?

Gigthandsker er handsker, der er specielt designet til at afhjælpe smerter og komplikationer forårsaget af blandt andet gigt, men også eksempelvis diabetes. Der findes forskellige former for gigthandsker, som har forskellige egenskaber. Du kan både finde handsker, der varmer, ofte kaldet termiske handsker, handsker der giver ekstra støtte eller kompressionshandsker, der hjælper med at øge blodcirkulationen.

Termiske handsker bruger varmebehandling til at løsne spændinger og gøre vævet blødere, hvorved smerter i leddene lindres. Varme kan også skabe større blodgennemstrømning, hvilket igen kan have en positiv effekt.

Handsker, der giver ekstra støtte til svage led, sørger for, at leddene positioneres korrekt, så de ikke skades, når man bruger hænderne. Dermed kan man øge funktionsdygtigheden af sine hænder en smule.

Kompressionshandsker virker ligesom kompressionsstrømper ved blidt at ‘trykke’ på blodårene. Det styrker blodcirkulationen, hvilket lindrer smerter og reducerer hævning.

ReflexWear’s gigthandsker “arbejder” på en hel anden måde, disse handsker er strikket af en tråd, der indeholder mineraler, disse mineraler øger blodcirkulationen i hænder og fingre, uden nogen for for kompression, det har den fordel at komforten ved at bære disse handsker er større, og de kan bruges nat og dag.

Virker gigthandsker?

Der er ikke mange studier, der beviser effektiviteten af gigthandsker, men de anbefales alligevel af den nationale sundhedsservice NHS i England til lindring af smerter forårsaget af leddegigt. Der er også mange fortællinger fra brugere, der oplever, at gigthandsker har en lindrende effekt på komplikationer forbundet med leddegigt i hænder og fingerled.

Man ved også, at øget blodcirkulation kan være med til at reducere hævelser og lindre ubehag. Det er blandt andet derfor, ReflexWear strømper bruges af mennesker med stillesiddende job og diabetikere. Desuden medfører øget blodcirkulation varme i området, og varmebehandling er en anerkendt teknik til behandling af smerter relateret til gigt.

Så ja, gigthandsker virker – men selvfølgelig skal gigt overordnet set behandles i samarbejde med sundhedsprofessionelle.

Hvorfor er gigthandsker fra ReflexWear særlige?

Det kan virke uoverskueligt at vælge mellem de mange muligheder for gigthandsker på markedet. Men der er en god grund til at vælge gigthandsker fra ReflexWear. Vores gigthandsker er designet med den unikke Celliant-teknologi, som du kan læse mere om her. Kort fortalt er Celliant en tråd, der er vævet med naturlige mineraler. Den optager kroppens varme og sender den tilbage til kroppen som infrarød energi, der absorberes af muskler og væv. Den infrarøde energi er med til at øge blodcirkulationen og regulere temperaturen.

Gigthandskerne med Celliant kombinerer funktionerne fra termiske handsker og kompressionshandsker, men gør det ved hjælp af Celliant-tråden frem for ‘kun’ almindelig kompression eller varme. Det øger komforten betydeligt, da gigthandskerne ikke presser nær så meget som kompressionshandsker, og samtidig øger de ilt niveau og blodcirkulation – begge dele modvirker hævelser, smerter og kramper. Celliant-tråden er tynd og blød, så du sagtens kan have handskerne på i lang tid uden, at det bliver ubehageligt. Vi har også sørget for, handskerne ikke har nogle generende sømme eller elastikker. I stedet bruger vi af en blød rib, der ikke strammer.

Hvis du er interesseret i at lære mere om gigthandsker eller Celliant-teknologien, er du velkommen til at besøge vores hjemmeside. Her finder du en række artikler om blandt andet diabetesstrømper, gigthandsker og den teknologi, der adskiller vores produkter fra andre.

Kilder:

Sundhed.dk, Leddegigt – Symptomerhttps://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/knogler-muskler-og-led/sygdomme/leddegigt/leddegigt-symptomer/

Gigtforeningen, Viden om gigt – bliv klog på gigtsygdomme, https://www.gigtforeningen.dk/viden-om-gigt/

FAQ 

Share:

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *