Fordele ved strømper uden elastik

 

Tænker du særligt meget over, hvilke strømper du køber? Sandsynligvis ikke. Mange af os køber blot en billig multipack af strømper i den nærmeste tøjbutik, men det er en fejl. Der er mange gode grunde til at overveje valget af strømper.

Når du skal købe strømper, kan du med fordel tænke over, hvilken slags strømper der skal i kurven. Der er nemlig flere gode ting ved strømper af høj kvalitet – for eksempel strømper uden elastikbånd. De kan både være sundhedsfremmende og mere komfortable at have på.

Strømper uden elastik

Strømper uden elastik er egentlig præcis det, det lyder som. Du kender med sikkerhed til elastikken i strømper, der sidder øverst i kanten af skaften og bruges til at holde strømperne på plads. Denne kan være aldeles smart, men ofte er den også generende og egentlig ikke nødvendig. 

Det, at strømper uden elastik ikke har denne i kanten, betyder ikke, at de glider ned. Du behøver ikke at være bange for, at de ikke sidder nær så godt fast, som strømper med elastik gør. Er strømperne af god kvalitet og omhyggeligt designet, vil fraværet af elastik ikke gøre den store forskel i forhold til, hvor godt strømpen sidder på dine fødder. 

I stedet vil en god strømpe uden elastik gøre brug af en bred, blød ribkant. Med en god pasform sidder strømpen således godt, er behagelig, glider ikke ned og du undgår den ubehagelige følelse af en strammende elastik om anklerne eller læggene.

Sundhedsmæssige fordele

Ved at bruge strømper uden elastik kan du opnå en række sundhedsmæssige fordele, især hvis du er diabetiker eller generelt har udfordringer med blodcirkulationen.

Når du bruger almindelige strømper med en strammende elastik, kan du risikere at strømpen er med til at forhindre god cirkulation i benet. Mennesker med diabetes kan i forvejen have problemer med tilstrækkelig blodcirkulation til fødderne, hvilket vil sige, at brugen af strømper med elastikkanter kan forværre problemet. Sørger du i stedet for at bruge strømper, der har en blød kant frem for elastikker, kan du mindske cirkulationsproblemer – eller i hvert fald undgå at forværre dem.

Selvom du ikke har problemer med blodcirkulation til dagligt, kan strømper uden elastik være en god idé, hvis du har et stillesiddende job. I et stillesiddende job er der nemlig altid risiko for dårligere cirkulation til fødderne, så hvorfor ikke gøre dine fødder en tjeneste og mindske denne risiko ved at bruge strømper uden elastik?

Komfortmæssige fordele

Udover de potentielle sundhedsmæssige fordele tilbyder strømper uden elastik også komfortmæssige fordele. Og dem kan alle have glæde af.

Elastikkanten i almindelige strømper kan være meget irriterende. Af en eller anden grund kan følelsen af at være bevidst om sine strømper nemlig være svær at ignorere, og det er ubehageligt, hvis man ikke kan gå rundt i hverdagen uden at føle sig lidt klemt om anklerne. En elastikkant (sammen med generende syninger ved tæerne) er det, der mest af alt gør strømperne mærkbare. Hvis du gerne vil undgå denne følelse, kan det være en idé at se på strømper uden elastik. De er for det meste bløde og har en kant, som ligger fladt og tæt ind mod huden uden at stramme.

Det er altså en overvejelse værd, om du næste gang skal lade multipacken af billige sokker hænge og i stedet investere i strømper af god kvalitet. Et par strømper uden elastik kommer ikke til at være livsændrende, men de kan gøre en forskel både i sundhed og komfort. Strømper er nemlig bedst, når man ikke lægger mærke til dem ved hvert skridt.

FAQ 

Share:

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *